iltasyazilim
FD Üye
Etli Nohutlu Patlıcan Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler
*300 gr et
*2 orta boy patlıcan
*45 adet biber
*56 tane domates
*1 tatlı kaşığı salça
*1 su bardağı nohut
*Tuz
*Pulbiber
Etli Nohutlu Patlıcan Türlüsü Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
Muhteşem bir tatla karşınızdayım Lezzetli ve yapımı pratik bir türlü yapıcaz birlikte
İlk önce etimizi kuşbaşı doğrayıp tenceremize alıyoruz ve suyunu çekmeye bırakıyoruz Sonra bir yandan patlıcan ve biberlerimizi küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz Etimiz suyunu çekince bi miktar yağ koyup kavurmaya başlıyoruz *karışımdan sonra patlıcan ve biberlerimizi ekleyip bir güzel kavuruyoruz Sonra domatesleri de küp küp doğrayıp ekliyoruz Küçük bir kapta salçamızı sulandırıp yemeğe ekleyip tuzunu ve pulbiberini de ekledikten sonra kapağı kapatıp kaynamaya bırakıyoruz 10 dakika kaynattıktan sonra nohutlarımızı ilave ediyoruz ( ben nohutlarımı önceden haşlayıp buzlukta tutuyorum eğer sizde öyle bir durum yoksa önceden nohutları haşlayıp bir kenarda bekletirsiniz) biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatıp servise hazır ediyoruz Ben evde kendim yaptığım ekmekle sunumu yapıyorum çokta yakışıyorlar yanyana hem pratik hemde lezzetli Afiyet olsun
*300 gr et
*2 orta boy patlıcan
*45 adet biber
*56 tane domates
*1 tatlı kaşığı salça
*1 su bardağı nohut
*Tuz
*Pulbiber
Etli Nohutlu Patlıcan Türlüsü Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
Muhteşem bir tatla karşınızdayım Lezzetli ve yapımı pratik bir türlü yapıcaz birlikte
İlk önce etimizi kuşbaşı doğrayıp tenceremize alıyoruz ve suyunu çekmeye bırakıyoruz Sonra bir yandan patlıcan ve biberlerimizi küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz Etimiz suyunu çekince bi miktar yağ koyup kavurmaya başlıyoruz *karışımdan sonra patlıcan ve biberlerimizi ekleyip bir güzel kavuruyoruz Sonra domatesleri de küp küp doğrayıp ekliyoruz Küçük bir kapta salçamızı sulandırıp yemeğe ekleyip tuzunu ve pulbiberini de ekledikten sonra kapağı kapatıp kaynamaya bırakıyoruz 10 dakika kaynattıktan sonra nohutlarımızı ilave ediyoruz ( ben nohutlarımı önceden haşlayıp buzlukta tutuyorum eğer sizde öyle bir durum yoksa önceden nohutları haşlayıp bir kenarda bekletirsiniz) biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatıp servise hazır ediyoruz Ben evde kendim yaptığım ekmekle sunumu yapıyorum çokta yakışıyorlar yanyana hem pratik hemde lezzetli Afiyet olsun