Etli Nohutlu Yemek Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Etli nohut için;
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 1 litre su
- 400 gram doğranmış kuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
- 3-4 damla limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şehriye
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- 5 damla limon suyu
- Ve pişirmek için su
Etli Nohutlu Yemek Ve Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
- Bir gece evvelce suda beklettiğimiz nohutu kullanarak bi tencerede haşlıyoruz ortalama15 dakika, süzüp kenara alıyoruz.
- Tenceremizde doğranmış soğanımızı, etimizi ve zeytinyağı da ekleyip kavuruyoruz.
- Ortalama 10 dakika kavuralım.
- Nohutumuzu, salça, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyip tenceremizin kapağını örtüp etlerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Su eği yapılabilir olaki çok çekerse, ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
- Pilav için; tavamızda tereyağı, zeytinyağı ve şehriyelerimizi ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine güzelce yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi de ekleyip kavuruyoruz .
- Tuz, şeker, ve limon suyu, ve üzerini gececek halde suyumuzuda ekleyip, bi iki sefer karıştırıp kapağımızı örtüp en kısık beğenilen suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Üzerini bi bezle örtüp bi yarım saat dinlendiriyoruz .
- Akabinde istediğimiz formda servis ediyoruz.