Etli Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 4 -5 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve tuz
Etli Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etimizi tencereye alalım kısık ateşte ağzı kapalı kendi suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirelim.
- Pişen etlerimizin üstüne sıvı yağ ek edip soğanları ekleyelim.
- Doğradığımız havuçları da ekleyip biraz kavuralım.
- Salçasını baharatını ve biraz da su ekleyelim.
- 5 -10 dk bu halde pişirelim.
- En son olarak yemeklik doğradığımız patatesleri de ekleyelim ve bir mühlet daha pişirelim.
- Patateslerimiz piştiğinde yemeğimiz servise hazırdır.
Etli Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı