
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
- 1 adet havuç
- 2 orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1.5 su bardağı bezelye
- 2 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Damak tadına göre tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı sıcak su
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle et az suda yarım saat haşlanır .
- O arada sebzeler temizlenip isteye göre doğranılır.
- Yağda sotelenir.
- Haşlanan et,salça, pulbiber tuz ilave edilip iki dakika daha kavurup su ilave edilir.
- Orta ateşte pişirilir.
Etli Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı