Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Patlıcan Kebabı (Karaman Usulü)

Etli Patlıcan Kebabı (Karaman Usulü)
0
89

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
etli-patlican-kebabi-karaman-usulu.jpg

Etli Patlıcan Kebabı (Karaman Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığından az biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Haşlanmış kuzu yada sığır eti
  • 1 buçuk su bardağı et suyu
  • Tuz, kırmızı biber pul biber
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Su

Etli Patlıcan Kebabı (Karaman Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak etimizi haşlıyoruz klâsik olarak kuzu eti kulanılır ancak sığır eti ve suyuda kulanabilirsiniz.
  2. Etimiz haşlanınca eti elimizle kaşıklık porsiyona gelecek formda küçüktüyoruz. Et ölçüsü size kalmış fakat damak zevkinize nazaran ayarlayın. Artık yemeğimize başlayalım.
  3. Geniş bir tavaya (enli olsun) sıvı yağını ek edip salçayı kavuruyoruz ve fotoğraftaki üzere kesilmiş patlıcanları ekleyoruz.
  4. Patlıcanları bir iki karıştırıp salçanın her yere gelmesini sağlıyoruz.
  5. Daha sonra et suyunu ekliyoruz fotoğrafta göründüğü üzere üstünü geçmeyecek formda ek olarak su da ek ediyoruz.
  6. Tuz ve biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Artık karıştırmayacağız yemeğimizi üstüne etlerimiz ve küp küp doğradığımız domateslerimizi ekiyoruz.
  7. Biberleri de ek edip ve kapağı kapalı biçimde kaynamaya bırakıyoruz.
  8. Kaynamaya başlayınca birazcık altını kısıp bu formda patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tam suyuna ekmek banıp yemelik bir yemek.
Etli Patlıcan Kebabı (Karaman Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kuzu Etli Patlıcan Şiş Kebabı Tanımı İçin Gereçler 500 gram kuzu kuş başı4 adet orta uzunluk patlıcan3-4 adet yeşil biber2-3 adet domates1 çay kaşığı pulbiberDamak tadınıza nazaran tuzİsteğe nazaran 1 çay kaşığı kekik Kızartmak için: 1.5 çay bardağı sıvı yağ, Sos için: 1.yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kuzu Etli Patlıcan Şiş Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuzu kuş başı4 adet orta uzunluk patlıcan3-4 adet yeşil biber2-3 adet domatesTuzPulbiberİsteğe nazaran kekik1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası Kızartmak İçin 1.5 çay bardağı sıvı yağ Kuzu Etli Patlıcan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller 500 gram kuşbaşı doğranmış et2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet orta uzunluk soğan2 adet domates2 adet yeşil biber1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)1 bardak sıcak su1 tatlı kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı dana eti2 tane patlıcan1 adet soğan2 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber3 tane patates1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi)1 su bardağı kaynar su(200 ml)3 diş sarımsakTuzKarabiberKekik1 yemek kaşığı salça4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Etli İslim Kebabı (Kürdan Kebabı) Tanımı İçin Materyaller 4-5 adet patlıcanSıvı yağ (Patlıcanları kızartmak için) Eti için; 500 gr kuşbaşı et1 adet soğan1-2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu için; 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt