Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı doğranmış et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
- 1 bardak sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Bol sıvı yağ
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
- Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
- Et düdüklü yada olağan tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ek edilerek soğanlar et ile bir arada karıştırılarak kavrulur.
- Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
- Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ek edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
- Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun