Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Patlıcan Kebabı

Etli Patlıcan Kebabı
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
etli-patlican-kebabi.jpg

Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (Sadece domates salçasıda kullanılabilir)
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
Patlıcanları kızartmak için;
  • Bol sıvı yağ

Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanların kabuğu bıçakla çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletelim.
  2. Sonrasında suyunu süzerek yağda hafif rengi dönünceye kadar kızartalım çok kızartmayın ve kağıt peçede üzerine alalım.
  3. Et düdüklü yada olağan tencereye alınır suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ek edilerek soğanlar et ile bir arada karıştırılarak kavrulur.
  4. Doğranmış biber ve kabuğu soyularak doğranmış domatesler eklenir karıştırılarak sotelenir.
  5. Salçalar eklenir karıştırılarak kavrulur, 1 su bardağı sıcak su ek edilir çok hafif kızarttığımız patlıcan eklenir ve patlıcanları ezmeden karıştırılır yemeğin suyu kaynayınca tuz ve baharatlar eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  6. Fırın tepsisine yemeği boşaltalım üzerine dilimlenmiş domates yerleştirelim ve 180 derece evvelden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt