bilgisayarci
FD Üye
Etli Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ince uzun patlıcan
- 3 adet sivri biber
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 3 adet kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates ( mevsim kış olduğu için yaz mevsiminde hazırlanan konserve domates kullandım )
- Yeterli ölçüde tuz ve bir çay kaşığı karabiber
- 1 /2 çay bardağı su
- Zeytinyağı
Etli Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etimizi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen etimizin üzerine küp doğranmış soğan ve sarımsak karabiber ek edilip güzelce karıştırılır kavrulur.
- Alacalı olarak soyup parmak genişliğinde uzun olarak doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartalım.
- Kavrulan etimizin üzerine kızarmış patlıcanları koyalım.
- Patlıcanların üzerine doğranmış domates ve ince doğranmış sivri biberleri koyalım.
- Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip üzerine yarım çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sıcak iken servis edelim.
Not: kızaran patlıcanları süreç sırasında yağlı kağıt üzerine alalım ki fazla yağını bıraksın.
Etli Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı