Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Patlıcan Tava

Etli Patlıcan Tava

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Etli Patlıcan Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ince uzun patlıcan
  • 3 adet sivri biber
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates ( mevsim kış olduğu için yaz mevsiminde hazırlanan konserve domates kullandım )
  • Yeterli ölçüde tuz ve bir çay kaşığı karabiber
  • 1 /2 çay bardağı su
  • Zeytinyağı

Etli Patlıcan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etimizi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen etimizin üzerine küp doğranmış soğan ve sarımsak karabiber ek edilip güzelce karıştırılır kavrulur.
  3. Alacalı olarak soyup parmak genişliğinde uzun olarak doğranmış patlıcanları kızgın yağda kızartalım.
  4. Kavrulan etimizin üzerine kızarmış patlıcanları koyalım.
  5. Patlıcanların üzerine doğranmış domates ve ince doğranmış sivri biberleri koyalım.
  6. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip üzerine yarım çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  7. Sıcak iken servis edelim.
Afiyetler olsun.

Not: kızaran patlıcanları süreç sırasında yağlı kağıt üzerine alalım ki fazla yağını bıraksın.

Etli Patlıcan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt