Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 3 bağ pazı yaprağı
- 2 su bardağı pirinç (Bardak ölçüsü 200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 200 gram kırmızı et
- 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- Tuz ,pulbiber, karabiber (Baharatları damak)
- Tadınıza nazaran koyabilirsiniz)
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 3 tane yeşil biber
- 1 bağ maydanoz
Etli Pazı Sarması Tanımı Yapılışı
- Pazıları sıcak suya koyup on saniye bekletip bekletmeden soğuk suya alıyoruz.
- Pirincimizi yoğurma kabına alalım üzerine tüm gereçleri koyalım karıştıralım.
- Pazı yapraklarımızı büyüklüğüne nazaran iki ya da üçe bölelim.
- Hazırladığımız içi birer tatlı kaşığı yaprağımızın içine koyup saralım.
- Tüm yapraklarımızı saralım.
- Tüm yapraklarımızı saralım.
- Ocağa alalım iki su bardağı sıcak su koyup pişirmeye bırakalım.
- 30 dakika kısık ateşte pişirelim. Yiyeceklere şimdiden afiyet olsun. Püf noktası: pirincimizi en az 1 saat suda bekletelim️.