Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Pazı Sarması

Etli Pazı Sarması
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-pazi-sarmasi-5.jpg

Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 3 bağ pazı yaprağı
  • 2 su bardağı pirinç (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 200 gram kırmızı et
  • 1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • Tuz ,pulbiber, karabiber (Baharatları damak)
  • Tadınıza nazaran koyabilirsiniz)
  • 1 kuru soğan
  • 2 domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 1 bağ maydanoz

Etli Pazı Sarması Tanımı Yapılışı

  1. Pazıları sıcak suya koyup on saniye bekletip bekletmeden soğuk suya alıyoruz.
  2. Pirincimizi yoğurma kabına alalım üzerine tüm gereçleri koyalım karıştıralım.
  3. Pazı yapraklarımızı büyüklüğüne nazaran iki ya da üçe bölelim.
  4. Hazırladığımız içi birer tatlı kaşığı yaprağımızın içine koyup saralım.
  5. Tüm yapraklarımızı saralım.
  6. Tüm yapraklarımızı saralım.
  7. Ocağa alalım iki su bardağı sıcak su koyup pişirmeye bırakalım.
  8. 30 dakika kısık ateşte pişirelim. Yiyeceklere şimdiden afiyet olsun. Püf noktası: pirincimizi en az 1 saat suda bekletelim❗️.
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt