Etli Pide Tanımı İçin Materyaller
- ️1 su bardağı yoğurt
- ️1 su bardağı ılık su
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 adet yaş maya
- ️6 su bardağı un (unu her zamanki üzere dikkatli ekleyelim bu verdiğim ölçü herkeste farklılık gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
- ️ 500 gram kıyma
- ️ 2 adet kuru soğan
- ️ 2 adet domates
- ️ 3-4 adet yeşil biber
- ️ 1 tatlı kaşığı pul biber
- ️ 1 tatlı kaşığı karabiber
- ️ 1 yemek kaşığı domates salçası
- ️ 1 yemek kaşığı biber salçası
- ️ 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- ️ 1 çay kaşığı tuz
Etli Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık suyun içerisine maya, sıvı yağ̆ ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
- Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu alalım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini örterek yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Kıymalı harç için soğan, domates ve biberi başka farklı robottan geçirip bir kaba alalım.
- İçerisine kıyma, pul biber, karabiber, tuz ve salçaları ekleyip güzelce elimizle karıştıralım.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler alıp tezgaha un serpelim.
- Uzunlamasına açtığımız hamurun ortasına kıymalı harçtan yayalım ve hamurun kenarlarını kıvırıp pide formu verelim.
- İstenilirse kenarlarına yumurta sarısı sürelim ( yahut fırından çıkartınca tereyağı sürelim).
- Evvelden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.
- Fırından çıkartmaya yakın isteğe göre pidenin üzerine rende kaşar peyniri de eklenilebilir eriyince fırından çıkartıp servis edelim????????.