Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Pilavlı Mini Patlıcan Kapama (En Leziz Ana Yemek)

Etli Pilavlı Mini Patlıcan Kapama (En Leziz Ana Yemek)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
etli-pilavli-mini-patlican-kapama-en-leziz-ana-yemek.jpg

Etli Pilavlı Küçük Patlıcan Kapama (En Güzel Ana Yemek) Tanımı İçin Gereçler


Kapama için:
  • 3-4 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (kızartma için)
  • 150 gram kadar kuşbaşı kırmızı et
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • Tuz, karabiber
Pilav için :
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
Sos:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı su
  • Nane, tuz, kekik, karabiber

Etli Pilavlı Küçük Patlıcan Kapama (En Lezzetli Ana Yemek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlar alacalı soyularak ince uzun 1 cm kalınlığında olacak formda doğranır.
  2. Daha sonra tuzlu suyun içine koyulup acısı çıkması için biraz bekletilir.
  3. Tavaya sıvı yağ alınıp artlı önlü biraz pişirilir. (fırına da gireceği için tam pişmese de olur).
  4. Soğanlar ve yeşil biber doğranır.
  5. Düdüklü tencereye tereyağ alınarak soğanlar ve biberler biraz sotelenir.
  6. İçine et koyulup mühürledikten sonra kapağı kapatılarak et pişmeye bırakılır.
  7. Tencereye pilav için sıvı yağ ve tereyağ alınır.
  8. Doğranan havuçlar içine atılır ve sotelenir.
  9. Pirinçler güzelce yıkandıktan ve nişastasından arındırıldıktan sonra tencerede 3 dakika kadar kavrulur.
  10. Sıcak su tuz karabiber eklenir. 1-2 dk yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  11. Suyunu çekince 20 dakika kadar kapağı açılmadan demlenir.
  12. Bir kasenin içine patlıcanlar kenarları hafif boşluk olacak ve yarısı dışarıda olacak halde yerleştirilir. İçine pilav doldurulur.
  13. Dışarıda olan tarafları pilavın üzerine kapatılır. Kase aykırı çevrilip çıkarılır tüm patlıcanlar bitene kadar birebiri uygulanır.
  14. Üzerine haşlanan et kaşıkla koyulur. Sos materyalleri karıştırılarak patlıcanların üzerinden gezdirilir dökülür.
  15. Evvelden ısıtılan 190 derece fırında 20 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt