Etli Pratik Tencere Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 tane patlıcan
- 1 tane havuç
- 1 tane patates
- Biraz taze fasulye
- 1 tane soğan
- 1 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane domates
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salca
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (Silme)
- 1 çay k karabiber
- Sıvıyağ
Etli Pratik Tencere Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etleri biraz kavuralım. Rengi dönünce sıcak su ekleyip haşlayalım.
- Soğan ekleyip sıvı yağ ile kavuralım.
- Üzerine yemeklik doğranmış kapya biber ve yeşil biberi ekleyin. Yarım ay şeklinde doğranmış havucu ve küp doğranmış patlıcanı ekleyin.
- Kup doğranmış patates ve fasulye ekleyerek soteleyelim.
- Kabukları soyulan küp doğranan domatesleri ekleyelim. İçine haşlanan etide ekleyerek üzerine göz kararı sıcak su ekleyelim.
- Tuzu ve baharatlarını atıp kısık ateşte pişirelim.