Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Saltanat Pilavı

Hoş geldin! yaramaz61 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Etli Saltanat Pilavı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
etli-saltanat-pilavi.jpg

Etli Saltanat Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Etli Saltanat Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak eti ocağa koyup 45 dakika kadar pişirelim, tuzunu ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
  2. Etimiz pişerken pirinci sıcak su ile ıslatalım. 1 çay kaşığı tuz ekleyelim 30 dakika kadar bekletelim.
  3. Bekleyen pirinci nişastası çıkana kadar yıkayıp süzelim.
  4. Tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine yıkanmış pirinci ekleyelim. 2 yemek kaşığı tereyağı da ekleyip karıştırarak kavuralım. Tereyağını sonradan ekliyoruz ki yanma yapıp kararma olmasın.
  5. 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyelim. Dileyen et sütü yada tavuk suyu da kullanılabilir.
  6. Suyunu ve tuzunu ekleyip bir tur karıştırıp altı kısık 10 dakika kadar pişirelim. Pişerken karıştırmıyoruz. Yoksa ezilir. Pilavımız pişti.
  7. Üzerine 2 kat yaptığımız havlu kağıdı koyup dinlenmeye bırakalım.
  8. Küp küp doğradığımız patates ve havucu kızgın yağda kızartalım.
  9. İstediğimiz bir kalıba ilk eti sonra patates ve havucu, daha sonrada pilavı ekleyip isteğimiz bir tabağa ters çevirelim.
  10. Sıcak servis edelim. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip afiyetle tüketelim.
Etli Saltanat Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt