bilgisayarci
FD Üye

Etli Saltanat Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 büyük boy patates
- 1 büyük boy havuç
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Etli Saltanat Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak eti ocağa koyup 45 dakika kadar pişirelim, tuzunu ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
- Etimiz pişerken pirinci sıcak su ile ıslatalım. 1 çay kaşığı tuz ekleyelim 30 dakika kadar bekletelim.
- Bekleyen pirinci nişastası çıkana kadar yıkayıp süzelim.
- Tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine yıkanmış pirinci ekleyelim. 2 yemek kaşığı tereyağı da ekleyip karıştırarak kavuralım. Tereyağını sonradan ekliyoruz ki yanma yapıp kararma olmasın.
- 3 su bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyelim. Dileyen et sütü yada tavuk suyu da kullanılabilir.
- Suyunu ve tuzunu ekleyip bir tur karıştırıp altı kısık 10 dakika kadar pişirelim. Pişerken karıştırmıyoruz. Yoksa ezilir. Pilavımız pişti.
- Üzerine 2 kat yaptığımız havlu kağıdı koyup dinlenmeye bırakalım.
- Küp küp doğradığımız patates ve havucu kızgın yağda kızartalım.
- İstediğimiz bir kalıba ilk eti sonra patates ve havucu, daha sonrada pilavı ekleyip isteğimiz bir tabağa ters çevirelim.
- Sıcak servis edelim. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip afiyetle tüketelim.