Etli Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salça
- Tuz, sıvı yağ, biraz su
Etli Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba.
- Geniş tencere veya tavada yağ ve soğanı kavuruyoruz.
- Sonra tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayıp birer birer katıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Biraz suda salçayı eritip tuzu katıp ilave ediyoruz, biraz daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
- Toprak güveçlere bölüştürerek aktarıyoruz.
- Üzerine sivri biberi süs olarak koyup fırına atıyoruz.
- 180- 200 dercede pişmeye bırakıyoruz.