
Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 250 gr dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 5-6 adet kurutulmuş biber
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı sıcak su
Etli Sebzeli Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Fasulye yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Tencereye etler, tuz, az ölçü yağ eklenir suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış soğan ve sarımsak ek edilir .
- Sonra sırayla salça ,fasulye katılır ,biraz daha kavurup suyu ek edilir.
- Suyunun ölçüsü üzerini geçecek formda olmalıdır.
- Baharat, kuru domates ve biber kurusu katılır.
- Tuz ek edilir.
- Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşte 20 dk pişirmek kafidir.
Afiyet olsun
