Etli Sebzeli Şölen Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Toz biber
- Kimyon
- Tereyağı
Etli Sebzeli Şölen Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı etimizi biraz haşlayalım.
- Daha sonra bütün zerzevatları julyen halinde doğrayalım.
- Yemeği pişireceğimiz borcamın ortasına haşlamış olduğumuz eti koyalım, sonra kenarlarına doğranmış sebzelerimizi dizelim.
- Sosumuz için zeytinyağını tavaya alıp üzerine salçalar ve baharatlarımızı ekleyip karıştıralım ve üzerine 1 bardak su dökelim ve biraz özdeşmesini sağlayalım.
- Hazırlamış olduğumuz bu sosu sebzelerin ve etimizin üzerinde gezdirelim.
- Üzerine küçük kesimler halinde tereyağı koyalım ve yağlı kağıdı ıslatıp üzerine örtelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında sebzeler pişene kadar pişirelim.