
Etli Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg düzgünlerinden kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
Etli Soğan Dolması Tanımı Yapılışı
- Tencereye su koyup kaynatalım içine 1 cimdik tuz koyalım.
- Soğanları soyup bıçakla dikine kesik atalım.
- Kaynayan suya koyalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
- Kevgirle alıp soğumaya bırakalım bu esnada içini hazırlayalım.
- Pirinci yıkayıp süzelim, içine sarımsakları rendeleyip ekleyelim .
- Başka gereçleri de koyup karıştıralım.
- Kıymayı da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Soğanları kartlarını ayırıp herbirinin içine harçtan koyup güzelce saralım .
- Yavaşça elimizde sıkıp formunun oturmasını sağlayalım.
- Tencerenin tabanına sıvı yağ koyup kızdıralım az bir kıyma ve salça koyup kavuralım .
- Altını kapatıp dolmaları sosun üstüne dizelim.
- Tuzunu da ekleyip haşlanan soğan suyundan 1 su bardağı alıp üstüne ek edelim
- 3 su bardağı sıcak suyuda ek edip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca altını kısıp yaklaşık 25 30 dakika pişirelim.
- Piştiğini denetim edelim altını kapatıp demlemeye bırakalım.