Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Soğan Dolması

Etli Soğan Dolması
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-sogan-dolmasi.jpg

Etli Soğan Dolması Tanımı İçin Materyaller

  • 2 kg düzgünlerinden kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Etli Soğan Dolması Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye su koyup kaynatalım içine 1 cimdik tuz koyalım.
  2. Soğanları soyup bıçakla dikine kesik atalım.
  3. Kaynayan suya koyalım hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  4. Kevgirle alıp soğumaya bırakalım bu esnada içini hazırlayalım.
  5. Pirinci yıkayıp süzelim, içine sarımsakları rendeleyip ekleyelim .
  6. Başka gereçleri de koyup karıştıralım.
  7. Kıymayı da ekleyip güzelce yoğuralım.
  8. Soğanları kartlarını ayırıp herbirinin içine harçtan koyup güzelce saralım .
  9. Yavaşça elimizde sıkıp formunun oturmasını sağlayalım.
  10. Tencerenin tabanına sıvı yağ koyup kızdıralım az bir kıyma ve salça koyup kavuralım .
  11. Altını kapatıp dolmaları sosun üstüne dizelim.
  12. Tuzunu da ekleyip haşlanan soğan suyundan 1 su bardağı alıp üstüne ek edelim
  13. 3 su bardağı sıcak suyuda ek edip kaynamaya bırakalım.
  14. Kaynayınca altını kısıp yaklaşık 25 30 dakika pişirelim.
  15. Piştiğini denetim edelim altını kapatıp demlemeye bırakalım.
Afiyet olsun.
 
858,497Konular
982,513Mesajlar
30,252Kullanıcılar
sadrazam1hgSon üye
Üst Alt