Etli Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane soğan
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber acı domates salçası karışık
- 2 diş sarımsak
- 1 tane soğan
- 1 domates rendesi
- Maydanoz nane
- Tuz karabiber istenilen baharat
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça tatlı acı karışık
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Tuz karabiber
Etli Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanların dış kabuğunu soyup kenarından dik olarak kesip suda yaklaşık 15 dakika haşlayın.
- Bu arada soğanların bir tanesini yemeklik doğrayın. Üzerine kıyma, pirinç. Salçalar, nane,.
- Maydanoz, sarımsak, karabiber tuz ve yağı ekleyip iyice karıştırın. Dolma içini hazırlamış olun.
- Haşlayıp soğuyan soğanları halkalarından ayırın ve içine bir tatlı kaşığı içten koyup rulo halinde sarın tencereye dizin.
- Diğer soğanları da aynı şekilde sarıp tencereye yerleştirin üstüne sosumuzu tavada sıvı yağda salçayı hafif kızartıp üstüne suyumuzu baharatımızı ilave edin.
- Dolmalarımız üstüne döküp üstüne pasta tabağı koyup kaynadıktan sonra kısık ayarda pişiriyoruz.