
Etli Soğan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet soğan
- 300 gram kıyma
- 1 bardak pirinç
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- Maydanoz, toz kırmızı biber, karabiber, tuz, nane
- 1 kaşık salça
- Biraz sıvı yağ
- Tuz, sıcak su
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Etli Soğan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanlarımızı soyup, yandan ortaya doğru kesik atıp haşlıyoruz.
- Soğuması için süzüp bir kenara alıyoruz.
- Bu arada içini hazırlıyoruz, normal dolma harcı hazırlar gibi.Soğanları yemeklik doğrayıp bütün malzemeleri çiğ olarak ekleyip karıştırıyoruz ,herhangi bir ön pişirme yapmıyorum.
- Daha sonra tek tek soğanları ayırıyoruz ucuna harcı koyup sarıyoruz, çok kolay hemen kıvrılıyor.
- Bu şekilde bütün harcı bitiriyoruz, tencereye diziyoruz.
- Üstüne 1 kaşık salçayı ,1 yemek kaşığı nar ekşisini suyla açıp döküyoruz. Sarmaların üzerine biraz sıvı yağ gezdirip sosunu döküyoruz.
- Tuzunu ekliyoruz önce yüksek kaynayınca kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.