Etli Soğan Yahnisi Tanımı İçin Materyaller
- 500 -600 gram dana kuşbaşı et
- 1 kase soyulmuş arpacık soğan
- 4-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Tuz
Etli Soğan Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını tencereye alalım. Tereyağı eriyince etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım.
- Sirke ve sıcak su ekleyelim kapağını kapatalım. Orta ara karıştırarak pişirelim et, soğanı ve sarımsağın lezzeti birbirine geçsin.
- Suyu biten etlere arpacık soğanlarımızı ve sarımsakları ekleyelim. Birlikte 2-3 dakika kavuralım.
- Salçayı ekleyip 2-3 dakikada bu türlü kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Tuz karabiber ekleyip arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. Deneyecek olan herkes afiyet olsun ????