Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Sultan Kebabı (Krepli)

Etli Sultan Kebabı (Krepli)
0
80

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Etli Sultan Kebabı (Krepli) Tanımı İçin Malzemeler


Krep için;
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (domates salçası da olur ben biber tercih ediyorum)
  • 1 su bardağı garnitür (ister hazır kullanın,isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi

Etli Sultan Kebabı (Krepli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etlerimizi biraz kavurup rengi dönünce sıcak su ekleyip düdüklüde pişirelim. Benim düdüklüm eski 1 saatte pişti siz kendi düdüklünüze nazaran ayarlayın.
  2. Orta bir tavamıza sıvı yağ koyalım.
  3. Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvı yağda bir kaç tıp çevirelim.
  4. Biberlerimizi de ister jülyen,ister küp küp doğrayıp ekleyelim.
  5. Soğan ve biberler biraz öldükten sonra 1 yemek kaşığı salçayı da ek edip biraz kavuralım.
  6. 1 su bardağı garnitürü de ekleyip bi iki tıp çevirdikten sonra pişen etlerimizi de ekleyip tuzunu ve baharatları attıktan sonra ocağın altını kapatalım.
  7. İç harcımız soğuyana kadar bizde krepleri hazırlayalım.
  8. Karıştırma kabına yumurta,süt, sıvı yağ,tuz koyup çırpıcı yardımıyla karıştıralım. Unu da azar azar ek edelim ve karıştırmaya devam edelim. Akışkan kıvamlı bir hal alması lazım. ????.
  9. Krep tavamızı biraz ısıtıyoruz.
  10. Fırçayla çok az yağlıyoruz ve krep hamurundan 1 kepçe döküp hamurun bütün tavaya eşit yayılmasını sağlıyoruz.
  11. Üzeri biraz benek benek olunca altını üstüne çeviriyoruz.
  12. İki tarafı da çok hafifçe kızarsa kâfi.
  13. Krepleri hazırladıktan sonra soğuması için kenara alalım. (sıcak sıcak sarmayın kırılabilir).
  14. Krepler soğuduktan sonra sarma sürecine geçebiliriz.
  15. Bir tane krep alalım ve düz bir tabana koyalım.
  16. İçine 1-2 kaşık iç harcımızdan koyalım ve evvel karşılıklı iki taraftan ortada birleştirelim.
  17. Sonra başka iki kanadı birleştirip aksi çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  18. Krepler bitene kadar bu süreci tekrarlayın.
  19. Sarma süreci bittikten sonra beşamel sos için tereyağını tavada eritip üzerine 1 yemek kaşığı un koyalım ve 1-2 dakika kavuralım.
  20. 1 su bardağı süt ek edip çırpıcı yardımıyla karıştıralım topaklanmasın. ????.
  21. Tuz ve karabiber ekleyip biraz yoğunlaşınca ocaktan alalım.
  22. Hazırladığımız kreplerin üzerlerine 1-2 yemek kaşığı beşamel sostan sürelim.
  23. Fırına vermeden öncede üzerlerine kaşar peyniri rendeleyelim.
  24. 180 derece fırında kaşar peynirler hafifçe kızarana kadar pişirelim. ????????Deneyecek olanlara kolay gelsin ???? davet sofraları için çok hoş oluyor,hem doyurucu,hem göze hitap ediyor ????.
Etli Sultan Kebabı (Krepli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt