elektronikci
FD Üye
Etli Tadında Şahane Fırın Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 adet patates
- 3 adet büyük domates
- 4-5 adet biber
- 2 adet büyük soğan
- 1 adet patlıcan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet bulyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıcak su
Etli Tadında Şahane Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerimizi yıkayıp soyup iri formda fotoğraftaki üzere doğruyoruz.
- Domateslerimizi 4 modüle kesip içine ekliyoruz.
- Biberlerimizi de iri modüller halinde doğrayalım.
- Soğanımızı soyalım tüm formda iri halka olacak formda keselim ve tepsiye ekleyelim.
- Patlıcanımızı iri küp halinde doğrayalım.
- Bulyonumuzu bir bardak sıcak suyun içinde çözdürüp tepsinin içine ekleyelim.
- Kalan bir bardak suyu içine de salçayı ekleyip karıştıralım ve tepsiye ek edelim.
- Üstüne baharatlarını atalım ve güzelce harmanlayalım.
- Yüzüne ıslattığımız yağlı kağıdı kapatalım ve 180 derecede orta kısımda denetimli formda pişirelim.