Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Tantuni

Etli Tantuni
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-tantuni.jpg

Etli Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 650 gram dana eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıcak su
  • Lavaş
  • Maydanoz
  • 3 orta uzunluk domates
  • 2 orta uzunluk soğan
  • Limon

Etli Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim. Yağ biraz kızdırdıktan sonra minik minik doğradığımız etleri tavamıza alalım.
  2. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. (Suyunu çekene kadar etimiz pişmezse az ölçü su ekleyerek etimizin pişmesini sağlayalım)
  3. Yumuşayan etimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım. Akabinde tuz, baharatları ve sıcak suyumuzu ekleyerek çok az daha pişirelim (Etimiz ne çok kuru nede çok sulu olmayacak biçimde su ölçüsünü ayarlayalım)
  4. Maydanozları çok küçük halde kıyalım. Soğanları ay formunda, çok ince olacak halde doğrayıp sumak ile karıştıralım. Domatesleri minik minik doğrayalım.
  5. Pişen etimizin içine lavaşımızı batırıp suyu ile buluşturalım. Akabinde et, soğan, domates ve maydanozumuzu koyup üzerine limon sıkıp rulo biçiminde saralım. (Videolu tanım için instagram sayfama beklerim) Afiyet olsun????
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt