Etli Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 650 gram dana eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Sıcak su
- Lavaş
- Maydanoz
- 3 orta uzunluk domates
- 2 orta uzunluk soğan
- Limon
Etli Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim. Yağ biraz kızdırdıktan sonra minik minik doğradığımız etleri tavamıza alalım.
- Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. (Suyunu çekene kadar etimiz pişmezse az ölçü su ekleyerek etimizin pişmesini sağlayalım)
- Yumuşayan etimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım. Akabinde tuz, baharatları ve sıcak suyumuzu ekleyerek çok az daha pişirelim (Etimiz ne çok kuru nede çok sulu olmayacak biçimde su ölçüsünü ayarlayalım)
- Maydanozları çok küçük halde kıyalım. Soğanları ay formunda, çok ince olacak halde doğrayıp sumak ile karıştıralım. Domatesleri minik minik doğrayalım.
- Pişen etimizin içine lavaşımızı batırıp suyu ile buluşturalım. Akabinde et, soğan, domates ve maydanozumuzu koyup üzerine limon sıkıp rulo biçiminde saralım. (Videolu tanım için instagram sayfama beklerim) Afiyet olsun????