elektronikci
FD Üye

Etli Taze Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram dana kuşbaşı et
- Yarım kilogram taze bamya
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 kâse haşlanmış nohut
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 çay bardağı su
Etli Taze Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuşbaşı eti derin bir tencerede bir çay bardağı su ile haşlayıp, suyunu çekmesini bekleyelim.
- Ardından etin üzerine sıvı yağ ilave edip, bir iki dakika kavurup yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberleri ekleyip, beş dakika kısık ateşte kavuralım.
- Biber ve domates salçası doğranmış domates ve baharatları ekleyip beş dakika daha kavurup, en sona ayıklanmış taze bamyayı ekleyip, iki çay bardağı suyu ekleyip, bir defa kaşığımızı içinde çevirelim.
- Yemeğimizi kaşıkla fazla karıştırmayalım bamyalar dağılır.
- Yemek kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, kısık ateşte pişirelim.
- Limon suyu yerine iki üç adet limon tuzu da kullanabilirsiniz afiyetle.