![etli-taze-fasulye-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/12/etli-taze-fasulye-tarifi.jpg)
Etli Taze Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilogram taze fasulye
- 1/5 kilogram kuzu kuşbaşı eti (eti bi kaç saat kaynatalım yumuşak olması için)
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 100 gram kuyruk yağı (azaltıp fazlalaştıra bilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Taze fasulyeleri ister elimizle ister bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte ayıklayın.
- Yağ olarak tereyağı sıvı yağ ile yapabilirsiniz ancak şayet tereyağı ile yaparsanız fasulyeleri eklemeden tereyağını eritin.
- Fasulyeleri ekliyorsunuz ,domateslerinizi doğrayıp ek edin tencereye. (domatesler istediğiniz büyüklükte olabilir.)
- Sonra salçanizi kekik, tuz, tüm gereçleri ekleyin karıştırın.
- Sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Yarım saat 40 dakika kadar kapağı açmayın.
- 40 dakika sonra açıp suda kaynayan etleri yumuşak olmuş ise fasulyelerin üzerine ekleyin .
- 3-4 parmak kadar sıcak su ek edelim bi karıştırıp kapağını örtelim.
- 30-35 dk da o denli pişsin yemek hazır demektir.
(SERVİS ÖNERİSİ; pirinç pilavı ve cacık.)
Afiyet olsun.