Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Taze Fasulye

Etli Taze Fasulye
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-taze-fasulye-1.jpg

Etli Taze Fasulye Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 1 kg. taze fasulye
  • 1 baş soğan
  • 1 kaç diş sarımsak
  • Salça (Biber-domates karışık kullanılabilir)
  • 2- 3 domates
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Etli Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Dana etinin üzerine soğuk su ekleyip yumuşayana kadar pişirilir. Suyu azalıp pişmemiş olursa, sıcak su eklenerek pişirmeye devam edilir (Dana eti geç pişeceğinden düdüklü de tercih edilebilir)
  2. Zeytinyağının az bir kısmıyla soğanlar ve sarımsaklar eklenerek, etle bir arada sotelenir.
  3. Salça ek edilir, bir su bardağı kadar suyla seyreltilip kokusu çıkana kadar pişirilir. Fasulyeler eklenir. Orta sıra karıştırarak.
  4. Beş dakika kadar kavrulur. Rengi sarıya dönmeye başlayacaktır (Sebzeleri suyunu koymadan kavurmak, yemeğe lezzet katar)
  5. Domatesler ve tuzu eklenir. Üzerini çok az geçecek kadar soğuk su ek edilir (Domatesler en son konulduğunda, hafif canlı kalması yemeğin imajını daha estetik kılar)
  6. Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  7. Yemek piştikten sonra kalan zeytinyağı dökülür (Bu formda yağın doğal yapısı bozulmamış olur)
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt