Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Topalak Tarifi

Etli Topalak Tarifi
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-topalak-tarifi.jpg

Etli Topalak Tanımı İçin Materyaller

  • 400 gram kuzu eti (Dana eti kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dış sarımsak (İsteğe bağlı)
  • 2 su bardağı nohut
  • 15-20 su bardağı sıcak su
Topalak kısmı için
  • 2-3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Topalak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yıkanmış nohutları ılık suda bir gece bekletiyoruz. Sonraki gün haşlıyoruz.
  2. Etleri ince ince doğruyoruz. 1 saat haşlıyoruz.
  3. Köftelik bulguru ve irmili ılık suda bekletiyoruz.
  4. Sonra un, yumurta ekleyip yoğuruyoruz. Baharatları ekliyoruz.
  5. Küçük top halini veriyoruz.
  6. Tencereye salça koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  7. Nohut, tuz ve eti ekleyip biraz kavuruyoruz. Haşlama suyunu ekliyoruz.
  8. Küçük topları ekleyip karıştırarak 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,510Mesajlar
30,248Kullanıcılar
EnesbabaSon üye
Üst Alt