Etli Volovan Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram dana kuş başı (tavukta kullanılabilir)
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 3 bardak kaynar su
- 10 adet milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- 200 gram kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Etli Volovan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 400 gram kuş başının suyunu çektirip kavuralım.
- 3 bardak suyumuzu ekleyip pişirmeye bırakalım.
- Pişen etimize soğan, biber, domates ve baharatlarımızı ekleyelim.
- 10 adet milföyümüzü her bir karesini su bardağı yardımı ile daire formunda çıkaralım.
- Arta kalan milföyü uzun ince şerit yapıp, çıkardığımız dairenin üstüne saralım.
- Yumurta sarısını etrafına sürelim, ortasını çatallayalım ki kabarmasın.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında milföylerimizi pişirelim.
- Pişen milföylerin ortasına iki, üç kaşık et dolduralım ve üstüne kaşar peynirini koyup kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına verelim.
Etli Volovan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı