Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Etli Yahni (Siirt Usulü)

Etli Yahni (Siirt Usulü)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
etli-yahni-siirt-usulu.jpg

Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 çorba kasesi haşlanmış nohut
  • 1 çorba kasesi domates sosu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Su
Hamuru için;
  • 1 çorba kasesi ince bulgur (Sever kitel)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Islatacak kadar tuz

Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ıslattığımız hamuru güzelce yoğurun, yoğurma işleminden sonra nohut büyüklüğünde yuvarlayıp yağladığımız tepsiye alalım. Et haşlanıp kavrulduktan sonra kenara alalım.
  2. Yağ döktüğümüz tencerede doğranan soğan ve biberler kavrulur. Ardından domates sosunu, baharat ve salçayı ekleyip tekrar kavurun.
  3. Kavurma işleminden sonra et ve nohut eklenip karıştırılır.
  4. Daha sonra suyu ekleyip, kaynamaya başladıktan sonra hamuru ekleyelim, pişirme süresi boyunca ara ara karıştırılır (Hamur dibe çökmesin) afiyet olsun.
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt