Etli Yaprak Sarması (Tokat'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler
- Tokat Salamura Yaprağı
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 3 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 2 orta boy soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Damak zevkinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz
- Yapraklar tuzlu olduğu için iç harcına tuz eklemiyoruz
Etli Yaprak Sarması (Tokat'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Salamura yaprakların fazla tuzunu almak için suya ıslayalım. Ara ara suyunu değiştirelim.
- İç harcı için; karıştırma kabına Bütün malzemeleri ekleyip en az 15-20 dakika yoğuruyoruz.
- Tencerenin altına yaprak seriyoruz.
- Bu sarmanın özelliği küçük küçük lokmalık olmasıdır. Eğer yapraklarınız büyükse 2 ye bölerek de sarabilirsiniz.
- Bütün iç harcınız bitene kadar minik minik saralım.
- En üst kısmıda yaprakla kaplayalım.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tencerenin yarısına gelecek şekilde su ekliyoruz.
- Pişerken kaynar su bulundurmanızda fayda var, suyunu çektikçe su ilave etmemiz gerekiyor.
- Yaklaşık olarak 2 saat pişirdim, ara ara kontrol ederek pişirelim.
- Dilerseniz sarıp buzluğa koyarak dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.
- Buzluktan çıkartıp erimesini beklemeden tencereye alarak pişirebilirsiniz.
Etli Yaprak Sarması (Tokat'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı