
Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg yağsız kıyma ( yağlı da kullanılabilir )
- 4 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 yemek kaşığı dolusu biber sos
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bi tutam maydanoz
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 avuç düğü
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
- Yeteri kadar asma yaprağı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Sarmaların yarısı kadar sıcak su
Etli Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- (Pet şişede tuzsuz ve susuz asma yaprağı saklama) Gelelim sarmaların imal basamağına. Yoğurma kabına tüm gereçleri koyalım soğanı ben robotta çekip koydum isterseniz rendeleyebilirsiniz.
- Pirinci de yıkayıp suyunu süzdürüp o denli ekleyin. Baharatları ise ben 1 er çay kaşığı ekledim. Siz damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilir sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
- Tüm gereçleri yoğurup harcı hazır edin.
- Şişeden yaprakları bir leğene kesip dokun üzerine kaynar su dokun yapraklar açılacaktır.
- Daha sonra yaprağın sıcak suyunu süzdürüp sarmaları sarmaya başlayın.
- Tüm harcı yapraklara koyup sarıp tencereye dizin.
- Üzeri için 1 yemek kaşığı dolusu tereyağında salçayı 2 – 3 dk kavurun ve sarmaların üzerine gezdirin.
- Sarmaların yarısına gelecek biçimde sıcak su eklemesi de yapıp üzerine sarma taşı yahut tabak koyup kapağı kapatın.
- Birinci olarak yüksek ateşte sarmanın suyu kaynayana dek bekleyin.
- Kaynayınca ocaği kısıp orta ateşte etler yapraklar yumuşayana dek pişirin.
- Sarmalar pişmeye yakın sarma taşı yahut tabağı kaldırıp 10 dk da bu formda pişmeye bırakın.
- Yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.