Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram salamura asma yaprağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yaprağın tuz oranına nazaran tuz
- 1 adet büyük boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 avuç kadar kıyılmış maydanoz
- 5-6 yaprak kıyılmış taze nane
- Damak tadınıza nazaran tuz
Etli Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı materyallerinin hepsini geniş bir kabın içine koyup çiğden harmanlayıp karıştıralım.
- Salamura asma yapraklarını tuzunun gitmesi ve diriliğinin bir modül kaybolması için akşamdan geniş bir kabın içine koyup üzerine de kaynamış sıcak su dökerek sabaha kadar bekletelim.
- Sabah yaprakların suyunu süzelim. Yaprakları zedelemeden sap kısımlarını keselim.
- Soğuk su ile yıkayalım ve sonra bir süzgece koyup suyunu süzdürelim.
- Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek biçimde büyük bir tepside sarmaya başlayalım.
- Yaprakların orta kısımlarına bir tatlı kaşığı kadar yerleştirdiğimiz iç harcı, kenarlardan boşluk bırakacak biçimde yayalım.
- Kenarda kalan yaprak kısımlarını ortaya kapatıp, sarmaları rulo biçiminde sararak yaprakların hepsini bitirelim.
- Sardığımız yaprakları bir tencereye dizelim.
- Yaprakların açılmaması için üzerine karşıt çevirerek bir tabak koyalım ce kaynamış sıcak suyu döküp kapağını kapatalım ve ocağa koyup altını kısalım.
- Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım.Not:servis yaparken isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt yahut bol tereyağ ile kavrulmuş soğan dökebilirsiniz.