Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etli Yaprak Sarması

Etli Yaprak Sarması
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
etli-yaprak-sarmasi.jpg

Etli Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram salamura asma yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yaprağın tuz oranına nazaran tuz
İç harcı için:
  • 1 adet büyük boy  yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı  kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 avuç kadar kıyılmış maydanoz
  • 5-6 yaprak  kıyılmış taze nane
  • Damak tadınıza nazaran tuz

Etli Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harcı materyallerinin hepsini geniş bir kabın içine koyup çiğden harmanlayıp karıştıralım.
  2. Salamura asma yapraklarını  tuzunun gitmesi ve diriliğinin bir modül kaybolması için akşamdan geniş bir kabın içine koyup üzerine de  kaynamış sıcak su dökerek  sabaha kadar bekletelim.
  3. Sabah  yaprakların suyunu süzelim. Yaprakları zedelemeden sap kısımlarını keselim.
  4. Soğuk su ile yıkayalım ve sonra bir süzgece koyup suyunu süzdürelim.
  5. Yaprakların damarlı kısmı üste gelecek biçimde büyük bir tepside sarmaya başlayalım.
  6. Yaprakların orta kısımlarına  bir tatlı kaşığı kadar yerleştirdiğimiz iç harcı, kenarlardan boşluk bırakacak biçimde yayalım.
  7. Kenarda kalan yaprak kısımlarını ortaya kapatıp, sarmaları rulo biçiminde sararak yaprakların hepsini bitirelim.
  8. Sardığımız yaprakları bir tencereye dizelim.
  9. Yaprakların açılmaması için üzerine karşıt çevirerek bir tabak koyalım ce kaynamış sıcak suyu döküp kapağını kapatalım ve ocağa koyup altını kısalım.
  10. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım.Not:servis yaparken  isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt yahut bol tereyağ ile kavrulmuş soğan dökebilirsiniz.
 

Similar threads

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır? Resimli Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi imageszeytinyagliyapraksarmasitarifi5ad426b57940b Malzemeler: 500 gr salamura asma yaprağı Yarım cay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı sıcak su yarım limon suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Zeytinyağlı yaprak sarması yapmayı bilmeyen kadın yoktur tabiki ama tarife uygun yapılan yemekler gercekten cok lezzetli oluyor bunu inkar edemeyizSizlere nefis bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi vereceğim emin olun cok beğeneceksiniz ALT...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Mercimekli bulgurlu yaprak sarma nasıl yapılır resimli bulgurlu mercimekli yaprak sarması yapılışı bulgurlu mercimekli dolma tarifi Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma resimli tarif imagesmercimeklibulgurluyapraksarmatarifiresimli5ad43e7416055 malzemeler Yarım kg asma yaprağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Etli Yaprak Sarması (Tokat'ın Meşhur Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler Tokat Salamura Yaprağı İç harç için; 500 gram kıyma1 su bardağı ince bulgur3 yemek kaşığı salça1 tutam maydanoz1 tutam dereotu2 orta boy soğan1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ Baharat olarak; Pul biberKarabiberToz kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg salamura yaprak2 büyük fincan pirinç1 su bardağı zeytinyağı2 tane kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1/2 (yarım) bağ taze soğan1 demet maydanoz1 demet dereotu1/2 (yarım) demet nane2 çay kaşığı karabiber2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt