Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur (esmer)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 paket tavuk bulyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet orta uzunluk soğan rendelenmiş
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 Türk kahvesi fincanı isot
- 1 Türk kahvesi fincanı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- Yarım demet maydanoz
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıcak suyumuzu 1 paket tavuk bulyon ile eritiyoruz .
- Akabinde geniş bir tepsinin içerisine bulgurumuzu katıp bulyonlu suyumuzu bulgura ekleyip beş dakika kadar yoğuruyoruz .
- Akabinde salçamızı, soğanımızı ,isotu, pul biberi, tuzu ekleyip 15 dakika kadar yoğuruyoruz.
- Maydanoz hariç bütün gereçleri ekleyip bulgur pişene kadar yoğuruyoruz ( 1 saat kadar).
- Bulgurun kuruluğuna nazaran ek su ekleyebiliriz.
- Pişen köftemize en son ince ince doğradığımız maydanozu ekleyip 10 dakika kadar daha yoğuruyoruz.
- Son olarak hal veriyoruz, eldivenle hal vermek daha kolay ve daha hoş görünüyor.