Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı esmer çiğ köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 çay bardağından 1parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- 2 kol taze soğan
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
- İnce bulgura sıcak su dökülüp kaşıkla karıştırılır.
- İncecik doğranmış yahut rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak, nar ekşisi, biber ve domates salçaları ıslatılmış bulgurla birlikte yeterlice yoğrulur.
- Rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, isot (acı baharatların ölçülerini kendinize nazaran ayarlayın)katılıp yoğrulmaya devam edilir.
- En son incecik kıyılmış maydanoz ve taze soğan(tercihe bağlı)eklenir karıştırılır ve elle sıkılarak hal verilir.
- İster marulla ister lavaş içine dürüm yapılarak afiyetle yenilir.