Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 g esmer köftelik bulgur
- 500 ml kaynar su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı isot
- 70 gram sıvı yağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yahut 2 tatlı kaşığı acı toz biber
- 4-5 kaşığı nar ekşisi
- Taze maydanoz ve isteğe nazaran nane
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel geniş bir yoğurma kabına bulguru ek edin ve üzerine kaynar suyu döküp, kapağını kapatıp en az 15 dakika bekletin.
- Püf nokta Bulgur seçimi çok değerli ve ince taneli çiğ köftelik esmer bulgur olmasına dikkat edin.
- İsot ve sıvı yağı bir küçük derin kâseye ek edin ve 10’dakika bekletin. Püf nokta Böylelikle sıvı yağın tadı daha aromalı oluyor.
- Soğan ve sarımsağı robotta düzgünce püre biçimi alana kadar ezin. Ben bu sefer arpaçık soğan kullandım. Tadı çok acı olmuyor.
- Püf nokta Olağanda ben soğanları bir kaç kesimlere kesip elimde sıkıp suyunu cıkarıyorum. Tüm soğanları püre formunda ek edersek tüm acısıda çiğ köfteye geciyor. Onun için buz da ek edilir, acısı alınsın diye. Lakin ben bu sefer arpacık soğan kullandım. Hiç acı değildi.
- Artık püre formunda olan arpaçık soğan ve sarımsakları suyu çeken bulgura ek edin.
- Daha sonra başka gereçleri, maydanoz ve baharatları ek edip yoğurmaya başlayın. Ben kitchenaid makina da yaklaşık 45 dakika kıvamını alana kadar yoğurdum.
- Bir eldiven giyip küçük bir modül alıp elinizde form verin. Bu türlü daha pürüzsüz bir çiğ köfte görünümüm elde edebilirsiniz. Şekillendirdiğiniz çiğ köftelerinizi artık servis edebilirsiniz. Helal beğenilen olsun.