Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı ince bulgur
- 2 buçuk su bardağı ılık su
- 1 soğan rendesi
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı isot
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 limon suyu
- 1 paket bağdat çiğ köfte harcı ya da 1’er çay kaşığı olmak üzere karabiber,yenibahar ,kimyon ,tarçın ,zerdeçal ,kişniş ,reyhan
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet taze soğanın yeşil yaprakları
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Nar ekşisine isot katılıp karıştırılır yağ ve domates rendesi ek edilerek karıştırılır acı sos hazırlanır.
- Tüm baharatlar ya da hazır çiğ köfte harcı bir kapta bulgurla birlikte karıştırılır yoğurt ve kalan öbür materyaller karıştırılır.
- Sıcak su salça ile sulandırılır bulgura dökülerek yoğurulur 2 dk sonra acı sos ek edilerek bulgurlar şişene kadar 5dk civarı yoğurmaya devam edilir.
- 5 dk da robotta çekilir 10 dakika üstü kapalı dinlendirdikten sonra yeşillikleri(taze soğan ve maydanozu) ince ince doğrayarak ek ediyoruz avcumuzda köfte hali veriyoruz .
- Limon, nar ekşisi, marul yaprakları, acı sosla servis ediyoruz.
Not ;bu ölçüyü orantılı olarak azaltarak kişi sayısına nazaran yarısını yapabilirsiniz.
Not ;marul yaprakları ve lavaş ile servis edilir. Yanına ayran, salata ve meze çeşitleri ek edebilirsiniz afiyetler olsun
Not 3 ;baharatını ekşisini ve acısını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz azaltıp çoğaltabilirsiniz.