Etsiz Çiğköfte Tanımı (Çiğköfte Değil Lokum Bunlar) İçin Materyaller
- 3 su bardağı esmer ince bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- 1, 5 çay bardağı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet küçük uzunluk patates
- 1 su bardağına yakın zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu köfte baharı
- 1 tatlı kaşığı dolusu kimyon
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Pulbiber
- Marul
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Etsiz Çiğköfte Tanımı (Çiğköfte Değil Lokum Bunlar) Yapılışı
- Tarife birinci evvel patatesleri küplere keserek uygunca suda haşlayarak başlıyoruz.
- Derin bir tepsiye bulguru alıyoruz ve üzerine 2 su bardağı kaynamış su döküyoruz.
- Üzerini kapatıyoruz.
- 15 dakika dinlendirilmiş bulguların içerisine salça, zeytinyağı ve baharatları ekliyoruz.
- 10 dakika bileğimizin içi ile eze eze yoğuruyoruz.
- Patateslerin suyunu süzüp onları da ekliyoruz.
- 10 dakika daha yeniden tıpkı formda yoğuruyoruz.
- Sunum tabanımızın tabanına marulları diziyoruz.
- Elimizi zeytinyağına batırıyoruz ve elimize cevizden büyük bir kesim alıyoruz.Şekil veriyoruz.Şekil verme evresinde yapılacak bu uygulama çok kıymetli bunu atlamayın derim.
- Form verme sonrası sunum armamıza geçiyoruz. Afiyet olsun.