
Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- Soğan ve sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 kase rendelenmiş domates
- 1 kase buz
- 1 demet maydanoz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Lavaş ekmeği
- Turşuluk acı biber yahut tatlı
- Domates
- Salatalık turşusu
- Marul
- Limon yahut nar ekşisi
Etsiz Çiğköfte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kabımıza bulgurlarımızı alıyoruz, 4 bardak kaynar suyu döküyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.
- Ben soğan ve sarımsak kullanmadım seviyorsanız rendeleyin suyunu sıkıp kullanabilirsiniz.
- Bütün gereçlerimizi ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Rendelenmiş domates hariç gerekirse kullanabilirsiniz.
- Baharatları ve acısını kendi damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz.
- Şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yaparsanız daha kolay olacaktır.
- Yoğururken limonu kesip içine atarsanız limon aroması verecektir ve daha lezzetli olacaktır.
- Harcınızın kuru olduğunu düşünürseniz buz ek edebilirsiniz. Soğuk su yerine buz koyduğunuz takdirde bulgur suyu yavaş yavaş çekecektir ve kıvamı daha âlâ olacaktır.
- Yeniden isteğe nazaran yağ eği de yapabilirsiniz yağsız olduğunu düşünürseniz.
- Harcımızı yaklaşık 45 dakika 1 saat boyunca yoğuruyoruz.
- Son olarak istediğiniz büyüklükte hal vererek yada durum yaparak servis edebilirsiniz.