Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg köftelik bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 3 kısım taze soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Bir fiske tarçın
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Servis için limon ve marul
Etsiz Çiğköfte Tanımı Yapılışı
- Öncelik geniş bir kaseye isot ve sıvı yağı bir su bardağı suyu koyun 10 dakika bekletin.
- Yoğurmak için çiğköfte tepsisine bulguru rendelenmiş soğan sarımsak koyun.
- Üzerine baharatları salçalar nar ekşisi ve bekletilmiş isotu ek edin yarım saat yoğurun.
- Akabinde ince doğranmış maydanoz taze nane ve soğanı ek edin.
- Yoğurma ya devam edin orta ara elinizle hafif su serpe bilirsiniz.
- Bulgur yeterlice yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Afiyet olsun .