Etsiz Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5-2 su bardağı çiğköftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş domates(isteğe bağlıdır, ben ekliyorum lezzetli oluyor)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanı isot
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet doğranmış soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz, kimyon
- Nar ekşisi
Etsiz Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1,5-2 su bardağı bulgurun üzerine kaynamış suyu ekleyip bulgurun şişmesini bekliyoruz.
- Bulgur şiştikten sonra rondonun içine döküyoruz ve bütün materyalleri ekliyoruz.
- Daha sonra düzgünce çekilene kadar materyalleri rondodan geçiriyoruz.
- En sonunda isteğinize bağlı nar ekşisi ekleyip tekrar geçiyoruz.
- Çiğköftenin çok cıvık olmamasına itina gösterin.
- Daha sonra biraz elimizde yoğuruyoruz.
- Çiğköfteleri istediğiniz formda sunum yapabilirsiniz.
Not: iki fotoğraftaki çiğköftelerin rengi farklıdır; birincisini esmer bulgur ile yaptığım için koyu renk oldu, oburunu olağan kısırlık bulgur ile yaptığım için açık renk oldu.
Etsiz Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı