
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 adet taze soğan sapı
- 3 – 4 kısım taze nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- Sıvı yağ ( ben zeytinyağı kullanıyorum )
- 2 lt sıcak su ( gerekirse artırılır.)
- Tuz
Etsiz Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Kuru fasulyeleri soğuk suda ıslatın. ( sabah yapacaksanız akşamdan, akşam yapacaksanız sabahtan ıslatmanız kâfi olacaktır. ).
- Daha sonra kuru fasulyeleri derin bir tencerede yaklaşık 2 lt suyla yumuşayıncaya kadar kaynatın ve suyunu süzün.
- Kuru soğanları yemeklik doğrayın.
- Taze soğan sapları ve naneleri de yıkayıp doğrayın.
- Derin bir tencereye sıvı yağ koyup kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Akabinde salçayı koyup biraz çevirdikten sonra domates sosunu ekleyin.
- Kuru fasulyeler de eklendikten sonra 2 lt sıcak su koyun.
- Gereğince tuz ekleyin. ( isteğe bağlı karabiber, pul biber de ekleyebilirsiniz. ).
- Orta ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Fasulyeler pişmeye yakın taze soğan sapları ve naneleri de ekleyin.