iltasyazilim
FD Üye
Etsiz Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patates
*2 adet havuç
*1 küçük kase haşlanmış bezelye
*1 orta boy soğan
*1 su bardağı pirinç
*Varsa 1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut (İsteyen mısır ekleyebilir)
*Patates ve havucu kızartmak İçin sıvı yağ
Etsiz Maklube Tarifi Yapılışı İyi akşamlar basit ve lezzetli bir tarif olan maklubeyi kuşbaşı et kıyma yada tavuklu da yapabilirsiniz Çocukların da sevdiği bir yemek hem de fazla bulaşık çıkmıyor )gelelim yapımına :Havuç ve patatesleri soyup küp küp doğruyoruz Teflon tava yada tencere de hafif kızartıyoruz bezelyemiz buzlukta ise su dolu bir kapta haşlıyoruz Yemeği yapacağımız tencereye soğanı halka halka doğruyoruz yap biraz yağ koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz Üzerine patates sonra havuç onun üzerine haşlayıp suyunu süzdüğümüz bezelyeyi koyuyoruz Varsa ve isteğe göre nohut ve mısırı ekliyoruz Onun üstüne de üzerini tamamen kapatacak şekilde pirinci yayıyoruz (1 su bardağı yada biraz fazlası)suyu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz Suyunu çekip pilavı şişmiş ise yemeğimiz pişmiştir İlk sıcaklığı geçince geniş bir tepsiye ya da zihniye tencereyi ters çevirip yemeğimizi boşaltıyoruz Normalde kalıp gibi çıkıyor bazen de yayılıyor Yanında salata ve yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz
*2 adet patates
*2 adet havuç
*1 küçük kase haşlanmış bezelye
*1 orta boy soğan
*1 su bardağı pirinç
*Varsa 1 çay bardağı kadar haşlanmış nohut (İsteyen mısır ekleyebilir)
*Patates ve havucu kızartmak İçin sıvı yağ
Etsiz Maklube Tarifi Yapılışı İyi akşamlar basit ve lezzetli bir tarif olan maklubeyi kuşbaşı et kıyma yada tavuklu da yapabilirsiniz Çocukların da sevdiği bir yemek hem de fazla bulaşık çıkmıyor )gelelim yapımına :Havuç ve patatesleri soyup küp küp doğruyoruz Teflon tava yada tencere de hafif kızartıyoruz bezelyemiz buzlukta ise su dolu bir kapta haşlıyoruz Yemeği yapacağımız tencereye soğanı halka halka doğruyoruz yap biraz yağ koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz Üzerine patates sonra havuç onun üzerine haşlayıp suyunu süzdüğümüz bezelyeyi koyuyoruz Varsa ve isteğe göre nohut ve mısırı ekliyoruz Onun üstüne de üzerini tamamen kapatacak şekilde pirinci yayıyoruz (1 su bardağı yada biraz fazlası)suyu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz Suyunu çekip pilavı şişmiş ise yemeğimiz pişmiştir İlk sıcaklığı geçince geniş bir tepsiye ya da zihniye tencereyi ters çevirip yemeğimizi boşaltıyoruz Normalde kalıp gibi çıkıyor bazen de yayılıyor Yanında salata ve yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz