Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Etsiz Nohut Yemeği

Etsiz Nohut Yemeği
0
35

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
yiyenlerin-tarif-istedigi-etsiz-nohut-tarifim-geceden-bekletme-yok-duduklu-tencere-yok.jpg

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler


Nohutu haşlamak için;
  • Limon dilimleri
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 2,5 su bardağı sıcak su
Yemek için;
  • 1 Türk kahvesi fincanı yağ( yarısı sıvı yağ, yarısı zeytinyağı olacak)
  • 1 iri soğan
  • 1 domates ( benim 8-10 adet çeri domates kullandım)
  • 1 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) et bulyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Çok az yeni bahar
  • Tuz

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Ben bu tarifi hep severek yapıyorum, soğukken meze gibi de çok lezzetli oluyor ☺️.
  1. Nohutu sudan geçirelim ve derin kaba koyalım. Üzerine kaynar su koyalım. 1 saat bekleyecek.
  2. 1 saatin sonunda nohutu bol soğuk suyla yıkayalım, soğuk su ile yaklaşık 1 saat boyunca orta ateşte haşlayacağız. Suyuna 2-3 adet ince limon dilimleri atarak daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
  3. Nohutlar 1 saatin sonunda yumuşamaya başlamış olacak. Şimdi nohutları süzüp kenara alalım.
  4. İnce yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavurmaya başlayalım.
  5. Eşit boyda doğradığımız havuç ve kırmızı biberi ekleyelim.
  6. Soğanlar yumuşamaya ve formunu kaybetmeye başladıysa doğranmış domates ve birkaç parçaya kesilmiş 2 diş sarımsağı ekleyebiliriz.
  7. Domatesler su salmaya başladığı zaman salçaları ve ardından unu ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
  8. Ardından unu ekleyelim. Sıcak suyu hazırlayalım, içine yarım et bulyonu çözdürelim ve tencereye ekleyelim, karıştıralım.
  9. Orta ateşte pişmeye bırakalım. 10 dakikada bir açıp karıştıralım. Yarım saatin sonunda tuz ve baharatları ekleyelim.
  10. Nohut ve havuçlar suyu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Benim yemeğim yaklaşık 1 saatte hazır oldu.
  11. Altını kapatıp ocaktan alalım, yarım saat dinlenip kıvam bulmasını sağlayalım.
  12. Sonrasında servis edebiliriz. Pirinç pilavının yanına çok yakışan nefis bir yemek ????hesabımdan pirinç pilavı tarifime erişebilirsiniz. İnşallah siz de deneyip beğenirsiniz ???? şimdiden afiyet olsun.
Etsiz Nohut Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt