Etsiz Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
Nohutu haşlamak için;
- Limon dilimleri
- 1,5 su bardağı nohut
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 Türk kahvesi fincanı yağ( yarısı sıvı yağ, yarısı zeytinyağı olacak)
- 1 iri soğan
- 1 domates ( benim 8-10 adet çeri domates kullandım)
- 1 kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 havuç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) et bulyon
- Karabiber
- Pul biber
- Çok az yeni bahar
- Tuz
Etsiz Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben bu tarifi hep severek yapıyorum, soğukken meze gibi de çok lezzetli oluyor .
- Nohutu sudan geçirelim ve derin kaba koyalım. Üzerine kaynar su koyalım. 1 saat bekleyecek.
- 1 saatin sonunda nohutu bol soğuk suyla yıkayalım, soğuk su ile yaklaşık 1 saat boyunca orta ateşte haşlayacağız. Suyuna 2-3 adet ince limon dilimleri atarak daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
- Nohutlar 1 saatin sonunda yumuşamaya başlamış olacak. Şimdi nohutları süzüp kenara alalım.
- İnce yemeklik doğradığımız soğanları yağda kavurmaya başlayalım.
- Eşit boyda doğradığımız havuç ve kırmızı biberi ekleyelim.
- Soğanlar yumuşamaya ve formunu kaybetmeye başladıysa doğranmış domates ve birkaç parçaya kesilmiş 2 diş sarımsağı ekleyebiliriz.
- Domatesler su salmaya başladığı zaman salçaları ve ardından unu ekleyelim. Şöyle bir karıştıralım.
- Ardından unu ekleyelim. Sıcak suyu hazırlayalım, içine yarım et bulyonu çözdürelim ve tencereye ekleyelim, karıştıralım.
- Orta ateşte pişmeye bırakalım. 10 dakikada bir açıp karıştıralım. Yarım saatin sonunda tuz ve baharatları ekleyelim.
- Nohut ve havuçlar suyu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Benim yemeğim yaklaşık 1 saatte hazır oldu.
- Altını kapatıp ocaktan alalım, yarım saat dinlenip kıvam bulmasını sağlayalım.
- Sonrasında servis edebiliriz. Pirinç pilavının yanına çok yakışan nefis bir yemek ????hesabımdan pirinç pilavı tarifime erişebilirsiniz. İnşallah siz de deneyip beğenirsiniz ???? şimdiden afiyet olsun.