Etsiz Şiveydiz Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet pırasa
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 adet yeşil soğan
- 4 adet yeşil sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı nane
- 4 dolu kepçe yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Etsiz Şiveydiz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasanın beyaz kısmı yuvarlak biçimde kesilerek suda yarım saat bekletilir. Yeşil soğan ve yeşil sarımsağında beyaz kısımları kesilerek suda 15 dakika bekletilir.
- Bekledikten sonra pırasalar yağda 10 dakika kadar kavrulur ve üzerini geçecek kadar su ek edilir çok su koymayınız bu sefer pırasanın tadı alınmaz.
- Kaynadıktan sonra üzerine nohutlar ek edilir biraz daha kaynadıktan sonra üzerine yeşil soğan ve yeşil sarımsak eklenir ve bir arada 25 dakika kadar kaynatılır. Tuz da eklenir bu basamakta kaynayan pırasanın altı kapatılır.
- Başka bir tencereye yoğurt un yumurta ve biraz tuz alınıp güzelce çırpılır topaklanmaması ve yırtılmaması için sonrasında ocağa alınıp kaynayana kadar çırpılır.
- Kaynayan yoğurt pırasanın üzerine ek edilir ve ocağın altı açılıp, güzelce karıştırılır ve 10 dk kadar kaynatılır.
- Sonra yağ üzerine 2 yemek kaşığı kadar nane ile kavrulur ve pırasaya ek edilir. Karıştırılan pırasa altı kapatılır dinlendikten sonra servis edilir. Yalnız üstü kapatılmasın ki yoğurt yırtılmasın.