Beslenme Uzmanı Derya Zünbülcan, Kurban Bayramı’nda yenilen etten sonra limon, tatlıdan sonra ise sirke tüketilmesi önerisinde bulunduettensonralimontatlidansonrasirketuketin5c43c7ef3ff83jpegalt Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketin“Düzenli olarak limon tüketilmeliLimonun, önemli bir antioksidan olan vitamin C açısından varlıklı olduğunu vurgulayan Zünbülcan, “Etin kanserojen etkilerinin azaltılmasında fayda sağlar, toksinleri uzaklaştırır, yağ emilimini azaltır, cildi canlandırır, bedeni dezenfekte eder Bayram ardından vücutta su tutulmasını yani ödem problemini engeller, kadınların selülit ile savaşmasında asistan olur Pozitif et bitiren kişiler etin vücutta oluşturabileceği hasardan korunmak için her gün uyumlu olarak limon tüketmelidirettensonralimontatlidansonrasirketuketin5c43c7ef858fcjpegalt Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketinLimonun suyunu sıkarak yemeklerden daha sonra içebilir veya kabuğunu rendeleyerek salataya ek edebilirsiniz Bu Nedenle kurban etinin hazmı kolaylaşır, hipertansif ve kanserojen etkileri azalır Ancak tüm bu olumlu özelliklerin yanında unutulmaması gereken önemli bir nokta vardır Limon kan sulanmasını artırır bu nedenle kan sulandırıcı veya kan basıncı ilacı kullanıyorsanız fazla limon tüketimi sağlığınız adına beğenilmeyen etkilere neden olabileceği için bir uzmana danışarak tüketmelisiniz diye konuştuettensonralimontatlidansonrasirketuketin5c43c7efeb88ajpegalt Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketin“Sirke ya da tarçınlı sütBayramda yaşanılan bir öteki kayda değer sorunun kan şekerindeki dalgalanmalar olduğunu dile getiren Zünbülcan, şöyle konuştu: “Bilhassa şeker hastalığı, reaktif hipoglisemi, insülin direnci gibi hastalıklara sahipseniz tabağınıza aldığınız tatlılara fazla uyarı etmelisiniz Çünkü tüketilen tatlı kan şekerini çabuk ve kontrolsüz bir şekilde yükseltir Böylece hızlı acıkır ve daha artı tatlı yemek istersiniz Bunun önüne geçmenin en kayda değer anahtarı tatlı tüketim miktarını en aza indirmektir Tüketim miktarını en aza indirdikten daha sonra yine de tatlı harcamak istiyorsanız tatlıdan sonra sirke ya da tarçınlı süt tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisinizettensonralimontatlidansonrasirketuketin5c43c7eff1ab5jpegalt Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketinDiabetes Care’da 2007 yılında yayınlanan bir makaleye göre sirkenin içerdiği asetik asit antiglisemik etki gösterir ve gastrik boşalma dediğimiz mide boşalma süresini uzatır Bu Nedenle tatlı tüketiminden daha sonra oluşan seri acıkma ve pozitif yeme isteğinin önüne geçebilirsiniz Kurban Bayramı'nda sağlığı korumanın öteki yolları besin seçimi, bayram sofrasının doğru şekilde kurulması, tatlı tüketimi, gıda güvenliği, etlerin saklanması, hazırlanması ve dürüst pişirme yöntemlerine uyarı etmektirettensonralimontatlidansonrasirketuketin5c43c7f003811jpegalt Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketinBayram için önerilerZünbülcan, bayramı dinç aşmak için şu önerilerde bulundu: “Günde bir öğünden pozitif et tüketmemeye itina gösterin Kavurma veya kızartma yöntemiyle pişirilen etin sindirimi zorlama olduğu için kızarmış, soslu et yemekleri yerine haşlanmış ya da ızgara etler tercih edin Bayram yemeğimizi bilhassa kurban etinin yağsız tarafından pişirmeye dikkat edin Tek öğün ve pozitif miktarda alınan her beslenme yürek hastalarında ani şikayetlere sebep olabilir Az az ve çoğu kez besleninEtin yanına hamur işi ve pilav yerine buharda pişmiş sebzeler, fazla az zeytinyağı ilave ederek hazırlanan sebze yemekleri, salatalar ile daha düşük kalorili, hafif ve dinç menüler hazırlayın İkram edilen tatlıların pozitif kilolara dönüşmemesi için doğru tercihler yaparak bayramdan kilo almadan çıkmaya çalışın İçlerinde çok artı yağ, şeker, un bulunan kek, kurabiye, börek ve baklava gibi yiyecekler, bayram günlerinin vazgeçilmezi çikolatadan uzakta durun Bayram da olsa tatlı tercihlerinizi sütlü, meyveli hafif tatlılardan yanlamasına kullanarak meyve salataları, light dondurmalı meyve tatlıları veya light sütlü tatlılar tercih edinettensonralimontatlidansonrasirketuketin5c43c7f023160jpegalt Etten sonra limon, tatlıdan sonra sirke tüketin