
Konut Baklavası Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Bir fiske tuz
- 1 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 8-9 bardak un (dikkatli ekleyin sert olmasın)
- 250 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz içi
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un karıştırın
- (Hamurun üzerine dökerken kesinlikle eleyerek dökün açtığınız hamur daha pürüzsüz olur)
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 2-3 dilim limon suyu
Mesken Baklavası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce harmanlayalım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip çok az ele yapışan hamur elde edin.
- Homojen kıvam alana kadar güzelce yoğurun ki hamurumuz daha kolay açılsın.
- Hamurumuzu 21 eşit kesime bölün.Hepsinin eşit olmasına itina gösterin .
- Bezelerimizi nişasta serpilmiş geniş bir servis tabağı yahut tepsiye alıp üzerini buzdolabı poşeti ve bir bez ile örtüp 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.
- Vaktiniz varsa daha çok dinlenen hamur daha kolay açılır lakin 2 saatte kâfi olacaktır ben o kadar bekletebildim.
- Dinlenen hamurları tek tek incecik olacak formda açıp iç harcını ekleyip dilediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
- Bu esnada şerbeti 10 dakika kadar orta ısıda kaynatıp soğumaya bırakın.
- Hamurları açarken un ve nişasta karışımını kesinlikle eleyerek ekleyin.
- Form verdiğiniz tatlıları bir tepsiye dizip üzerine köpüğü alınmış eritilmiş tereyağını gezdirin.
- 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- Soğuk şerbet fırından çıkıp birinci sıcağı çıkan tatlının üzerine dökelim. Afiyet olsun.