Ev Baklavası Tarifi İcin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 cimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 cay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İci icin:
*1 kase ceviz (robotta cekilmiş)
Şerbeti icin:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su yarım limon
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta, sut ve yağ kopurene kadar cırpılır
*Un haric kabartma tozu karbonat sirke tuz eklenip cırpılır
*Azar azar un dokulup kulak memesi kıvamında un elde edilir
*Hamur dinlenmeye bırakılır daha sonra 12 li olacak şekilde 4 yufka olacak şekilde kucuk bezeler acılır
*Kucuk bezeler ust uste konulup tepsi boyunda yufka acılıp yağlanmış tepsiye koyulur
*Yufkanın ustu azıcık yağlanır
*Daha sonra uste bi kat daha atılır ve cevizler konulur iki yufka daha atılır
*İki yufka arasına da azıcık yağ gezdirilir hamur bıcakla duzgun bir şekilde kesilir
*Baklavanın uzeri kuru kalmayacak şekilde yağlanır ve 180 derece ısıtılmış fırına verilir daha sonra baklavalar soğuyunca uzerine sıcak şerbet dokulup dinlenmeye bırakılır
*Şerbet yapımı:
*Toz şeker su ve limon bir tencereye konulup kıvama gelene kadar pişirilir (Kıvamını anlamak icin bir kaşık şerbete batırılıp bekletmeye alınır şerbet yapış yapış olmuşsa kıvamı tutturulduğu anlaşılır)
*1 adet yumurta
*1 su bardağı sut
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 cimdik tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 cay kaşığı karbonat
*1 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İci icin:
*1 kase ceviz (robotta cekilmiş)
Şerbeti icin:
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su yarım limon
Ev Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta, sut ve yağ kopurene kadar cırpılır
*Un haric kabartma tozu karbonat sirke tuz eklenip cırpılır
*Azar azar un dokulup kulak memesi kıvamında un elde edilir
*Hamur dinlenmeye bırakılır daha sonra 12 li olacak şekilde 4 yufka olacak şekilde kucuk bezeler acılır
*Kucuk bezeler ust uste konulup tepsi boyunda yufka acılıp yağlanmış tepsiye koyulur
*Yufkanın ustu azıcık yağlanır
*Daha sonra uste bi kat daha atılır ve cevizler konulur iki yufka daha atılır
*İki yufka arasına da azıcık yağ gezdirilir hamur bıcakla duzgun bir şekilde kesilir
*Baklavanın uzeri kuru kalmayacak şekilde yağlanır ve 180 derece ısıtılmış fırına verilir daha sonra baklavalar soğuyunca uzerine sıcak şerbet dokulup dinlenmeye bırakılır
*Şerbet yapımı:
*Toz şeker su ve limon bir tencereye konulup kıvama gelene kadar pişirilir (Kıvamını anlamak icin bir kaşık şerbete batırılıp bekletmeye alınır şerbet yapış yapış olmuşsa kıvamı tutturulduğu anlaşılır)