Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Baklavası

Ev Baklavası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
ev-baklavasi.jpg

Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 3,5 su bardağı un (Yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz)
  • Nişasta
Üzeri için;
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 parça limon
İçi malzemesi;
  • Ceviz içi

Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhaba arkadaşlar İlk önce yoğurma kabına sıvı malzemelerinizi koyun.
  2. Sonra ununuzu yavaş kontrolü şekilde ekleyin (Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin)
  3. 12 küçük bezeler haline getirin. 10 dk üzeri kapalı bir şekilde bekletin
  4. Nişasta ve ununuzu karıştırın (Açması için)
  5. Şerbetinizi ocağa alınız
  6. Hamurunuzu ince bir şekilde açın
  7. Tepsinizi az yağlayın, 6 kat yufka açın ve iç malzemenizi ekleyin kalan 6 katınızıda açın bittikten sonra güzel bir şekilde kesiminizi yapın,
  8. Tereyağı ve sıvı yağınızı karıştırıp üzerinde gezdirin
  9. 160 derece fırında üzerinde bir tepsi örterek fırınınıza atın Piştikten sonra ılık şerbetinizi dökün Afiyet olsun ❤️
Ev Baklavası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt