bilgisayarci
FD Üye
Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- 3,5 su bardağı un (Yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz)
- Nişasta
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 parça limon
- Ceviz içi
Ev Baklavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba arkadaşlar İlk önce yoğurma kabına sıvı malzemelerinizi koyun.
- Sonra ununuzu yavaş kontrolü şekilde ekleyin (Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin)
- 12 küçük bezeler haline getirin. 10 dk üzeri kapalı bir şekilde bekletin
- Nişasta ve ununuzu karıştırın (Açması için)
- Şerbetinizi ocağa alınız
- Hamurunuzu ince bir şekilde açın
- Tepsinizi az yağlayın, 6 kat yufka açın ve iç malzemenizi ekleyin kalan 6 katınızıda açın bittikten sonra güzel bir şekilde kesiminizi yapın,
- Tereyağı ve sıvı yağınızı karıştırıp üzerinde gezdirin
- 160 derece fırında üzerinde bir tepsi örterek fırınınıza atın Piştikten sonra ılık şerbetinizi dökün Afiyet olsun