Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Baklavası

Ev Baklavası
0
19

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ev-baklavasi.jpg

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler


Tarif orta uzunluk tepsiler için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Bir fiske tuz
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 250 gr tereyağı yahut margarin (ben @orkideyaglari bitkisel kullandım)
  • Aldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamında bir hamur yapılır)
Üzeri için :
  • 250 gr tereyağı
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Ev Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önceden hamurunuzu yoğurup bir ki saat dinlendirin.
  2. Daha sonra 3 ya da 4 eşit modüle bölün.
  3. Her kesimden 13-14 tane ufak beze çıkarın.
  4. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp ortalarına nişasta koyalım ben ortalama 60 beze çıkardım.
  5. Tabii siz 3 kesime bolerseniz her parçayı 20 beze çıkarın.
  6. Daha sonra üst üste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.
  7. Tepsimizi yağlıyoruz açtığımız hamuru tepsimize ortalarına cevizi koyalım.
  8. Böylelikle 4 kesime ayırıp tek tek açıp ortalarına nişasta koyup üst üste açtığımız yufkamızın son katında koyduktan sonra kenarlarını düzeltelim .
  9. 250 gram tereyağı yada margarin eritip köpüğünü aldıktan sonra baklavamıza istediğimiz halde dilimleyip üzerine dökelim .
  10. 120- 150 derece ortası 2 saat fırında pişirelim.
  11. Şerbeti için:4 su bardağı su, 4 su bardağı şekeri tencereye alalım.
  12. Eritip 10 -15 dakika kaynatalım ,bir kesim limon tuzu ek edip karıştırın .
  13. Soğuyan baklava ya ılık şerbeti dökelim en az 4-5 saat dinlendirin afiyetle yiyin ????????????????????????‍????????‍????????‍????????‍????????‍????.
Ev Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ev Baklavası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı sirke1 çimdik tuzAldığı kadar un Arası için Ceviz Açmak için Nişasta Üzeri için 150 gram margarin ve 150 gram tereyağı Şerbeti için 4 su bardağı şeker5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Mesken Baklavası Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için: 4 su bardağı şeker4 su bardağı su1 tatlı kaşığı limon suyu Hamuru için: 3, 5 su bardağı un2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı sirke çay kaşığı ucuyla tuz Hamuru açmak için: Nişasta Ortası için: 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Gaziantep Baklavası Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 3 adet yumurta1 su bardağı içme suyu1 çay bardağı sıvı yağ3 çorba kaşığı sirke1 paket kabartma tozu2 silme çay kaşığı tuzYaklaşık 7 su bardağı un(kulak göğsünden birazcık sert olacak ,açarken nişasta çekmemesi için.) Açmak için ; Mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Azeri Baklavası Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 150 gram tereyağı2 adet yumurta (1tanesinin sarısı üstüne sürülecek)1 su bardağı süt5 su bardağı un2 yemek kaşığı krema1 çay kaşığın ucunda şekerKuru maya1 çimdik tuz Ortası için; 250 gram tereyağıCevizŞeker Şerbeti için; 2 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Ev Baklavası Nasıl Yapılır Ev Baklavası Tarifi, Resimli Ev Baklavası Tarifi imagesevbaklavasitarifiresimli5ad426d14fd3d Ev Baklavası Malzemeleri: Ev Baklavası Şerbeti: 5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su yarım limonun suyu Ev Baklavası Hamuru: 4 su bardağı un 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt