Mesken Keki İle Truf Tanımı İçin Materyaller
Kek için
- 2 yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket çiğ krema
- 2 paket çikolata (160 gram ben bir paket sütlü, bir paketi bitter kullandım)
- 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
- Fıstık, hindistancevizi, toz haline getirilmiş kakaolu yada sade bisküvi
Mesken Keki İle Truf Tanımı Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Daha sonra sütü ve yağı ekleyin kuruları da eleyerek ekleyelim.
- Margarinle yağlanmış her hangi bir kalıba yada tepsiye döküp evvelce ısıtılmış 170 derecede pişirin.
- Kekiniz büsbütün soğuduktan sonra kremayı ısıtın kaynamasın dikkat edin.
- Isınan kremaya çikolataları kırarak ekleyin çikolatalar yeterlice eriyene kadar karıştırın.
- Soğuyan keke döküp, fındığı da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Yuvarlak formlar verip istediğimiz materyale bulayalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.