Ev Pizzası (Anne Pizzası) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı tozşeker
- Yarım paket yaş maya (Yoksa 1 yemek kaşığı kurumaya olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Un (4-5 su bardağı kadar kontrollü ekleyelim)
- Yarım çay bardağı ketçap
- Yarım çay bardağı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen veya reyhan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığının ucu kadar zerdeçal
- Bezelye
- Mısır
- Yeşil biber
- Soğan
- Zeytin
- Domates
- Salam (sosis)
- Sucuk
- Fırından almadan kaşar peyniri
Ev Pizzası (Anne Pizzası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu yoğurarak işe başlayalım mayalanırken malzemeleri hazırlarız.
- Sütü ısıttıktan sonra yoğurma kabına alalım daha sonra üzerine suyu ilave edelim. Tozşeker ve mayayı ekleyelim karıştıralım. Tuz, yağ ve unu ekleyip yoğuralım.
- Temiz olan elimizle dokununca yapışmayacak ama cıvık kalacak şekilde yoğuralım. Üzerini streçleyip, 1 dk ısıtıp, kapattığımız fırına bir beze sarıp koyalım. 30 dk mayalansın.
- Hamurumuz mayalanırken malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayıp, hazırlayın ürün ekleyebilir yada çıkarabilirsiniz. Arzuya bağlı.
- Fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Mayalanan hamurumuzu yağladığımız tepsiye alalım elimizle bastırarak açalım hazırladığımız sosumuzu sürelim ve yukarıdaki sıraya göre malzemeleri serpiştirelim.
- 200 derece fırında 25-30 dk pişirelim olmaya yakın fırından alıp, kaşar peynirini serpelim ve 5 dk daha fırına sürelim. Lezzet garantili pizzamız hazır hepinize afiyet şifa olsun.